Dolgu Uygulamaları

Dolgu Uygulamaları (Alın, Şakak, Yanak, Göz Altı, Burun, Dudak, Nazolabial, Çene, Jawline Hattı)

Vücutta dolgu uygulamaları herhangi bir bölgenin hacimsizliğinden şikayetçi isek tercih edebileceğimiz yöntemler arasında yer almaktadır. Dolgu birçok bölgede kullanılabilir ve olduğundan daha büyük, daha dolgun ve hacimli görüntüye kavuşmak isteyenler için oldukça ideal bir üründür. Dolgu uygulamaları vücudun hemen hemen birçok bölgesinde kullanılabilir. Doğal nitelikli ürünler kullanılabileceği gibi sentetik olarak da birçok ürün kişinin vücuduna enjekte edebilir ve hekim kontrolünde hacim kazandırılması istenen bölge üzerinde uygulanabilir.

Dolgu Yaptırmak Acılı Bir İşlem Mi?

Dolgu yaptırma acısı bulunmayan bir işlemdir. Bu durumun en büyük sebebi uygulamanın hemen öncesinde kişinin uygulama bölgesinin sterilize edilmesi ve bu süreçte de işlem sırasında herhangi bir ağrı duymaması ya da acı hissetmemesi adına krem veya enjeksiyon ile anestezinin verilmesidir. 20 dakikalık bir etki süresinden sonra kişi acı hissetmez ve işlem tek seferlik olmak üzere uygulanır. Bu aşamadan sonra kişi doğrudan klinikten ayrılabilir.

Dolgu Yaptırmanın Yan Etkileri Bulunur Mu?

Dolgu yaptırma yan etkileri sayıca azdır. Özellikle işlem sırasında cilde tamamen faydalı olan hyalüronik asitle kişiye dolgu uygulaması yapıyorsa cildin bunu reddetmesi ve reaksiyon göstermesi gibi durumlar çok nadirdir. Bununla beraber bu tıbbi bir işlem olduğu için aşağıdaki yan etkilerin görülmesi doğaldır.

  • Ödem
  • Morarma
  • Kızarıklık
  • Dolgu yapılan bölgede birkaç gün sürecek olan hassasiyet
  • Kısa süreli acı

Görülebilecek yan etkiler arasında değerlendirilebilmektedir. Özellikle bölgeye doğrudan dolgu uygulanması işlemi yapılması dolayısı ile ödem bir yan etki olarak en sık görülen durumdur. Ancak şişliğin giderilmesi ve kişinin korunması için mutlaka hekim krem vermekte ve önerilerde bulunmaktadır.

Dolgu Uygulaması Hangi Maddeler İle Yapılır?

En çok kullanılan dolgu maddeleri hyalüronik asittir. Cildin tamamen ihtiyaç duyduğu ve asla cilde doğrudan zarar vermeyen, kolajen yapımını destekleyen ve uzun süre boyunca kullanılan bir madde olan hyalüronik asit, şu anda tüm dünyada PRP, mezoterapi, cilt bakımı uygulamaları sırasında en çok kullanılan madde olarak bilinir. Ancak kişiye dolgu yapılırken kullanılabilen birçok madde bulunmaktadır.

  • Yağ Dolgusu (Kişinin kendi vücudundan alınan)
  • Sentetik veya yarı sentetik maddeler
  • Hyalüronik asit

Olarak uygulanabilmektedir. Bütün maddelerin elde edilmesi ve kişiye uygulanması oldukça kısa bir zaman dilimini ifade eder.

Alın Bölgesine Dolgu Nasıl Yapılır?

Alın bölgesine yapılan dolgunun amacı;

  • Bölgedeki çöküklüğü gidermek
  • Alın bölgesinde yaşlılığa bağlı olarak oluşan kırışıklıkların ve deri incelmelerinin önüne geçmek

Olarak açıklanabilir. Bu bölgede bir dolgu yapılmasına karar verildiyse hekim kanal veya iğneyle ürünü enjekte edebilir. Alın bölgesi hacimli ve genç göstermek için dolgunun tercih edildiği bölgelerden biridir. Ancak bunun dışında alın bölgesinde çoğu zaman daha gergin ve sıkı göstermek amacı ile botulinum toksin de uygulanır. İki işlem de birlikte uygulandığında daha başarılı sonuç verecektir.

Şakak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Şakak dolgusu yapılması özellikle bu alanda çöküklük yaşayan ve kaş düşme sorunu yaşayan bireylerin yaptırdığı bir işlemdir. Bu durumda şakaklara uygulanacak olan dolgu yöntemi ile bu bölgenin doldurulması ve sorunun giderilmesi sağlanır. Dolgu uygulamaları arasında en çok tercih edilen ve düzenli olarak yaptırılan işlemler arasında şakak bölgesi de bulunur.

Yanaklara Dolgu Yapılabilir Mi?

Yanaklara dolgu daha dikkat çeken yüz hatlarına sahip olmak isteyenler tarafından uygulanır. Pek çok kişi dolgun görünen yanakları kendine daha çok yakıştırmakta ve dikkat çekici bulmaktadır. Doğru bir uzman tarafından uygulandığında yanak bölgesinde yapılan dolgu işlemi oldukça estetik bir görüntü çıkarmaktadır.

  • Dolgu elmacık kemikleri üzerinden başlayarak yapılabilmektedir.
  • Çökmüş ve yüze göre yeterli büyüklükte olmayan yanaklar için dolgu sağlanacak yüzün daha hacimli ve kavisli görünmesi sağlanabilir.
  • Acısızdır ve 30 dakikalık süre zarfı içerisinde her iki yanağa da uygulanabilir.
  • Kalıcılığı ise kişiden kişiye göre değişse de 1-1.5 seneyi bulabilir.

Göz Altına Dolgu İşlemi Nasıl Yapılır?

Göz altı bölgesinde yapılan dolgu göz altı torbalarının hafifletilmesi, çoğu zaman strese bağlı olarak oluşan göz altı morarmalarının daha az görünür hale getirmede adeta bir mucize yaratabilmektedir. Bunun dışında göz çevresinde oluşan kırışıklıklar kişiyi olduğundan daha yorgun ve yaşlı gösterebilmektedir. Enjeksiyon içerisine yerleştirilen dolgu maddesinin alanında uzman olan hekimin yönlendirmeleri ile doğru şekilde uygulanması sonucunda kişi hem kırışıklıklardan kurtulabilir hem de göz altlarında oluşan torbalar ortadan kalkabilir. Gözler hassas bölgemiz olduğundan stres, alkol ya da sigara kullanımı, fazla ışığa maruz kalım gibi faktörler burada daha fazla kırışıklığa yol açabilmektedir.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu günümüzde en çok tercih edilen dolgu yöntemleri arasındadır.

  • Burun ucunun yukarıya kaldırılması
  • Burundaki şekil bozukluğunun düzeltilmesi
  • Kemerli yapının yok edilmesi
  • Yüz hatları ile daha uyumlu bir burun oluşturulması

Gibi durumlar için burun bölgesine uygulama yapılabilmektedir. İşlem tek seans sürmekle beraber bu bölgede de yapılan uygulamalar anestezi uygulandığında hissedilmemektedir. Birçok hasta burun bölgesi için dolgu yaptırmayı tercih etmekte ve kliniğimizde yapılan işlemler başarılı olmaktadır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu işlemi kişinin istediği dudak şeklinde bağlı olarak Afrodit, Venüs gibi isimler ile farklı şekillerde yüzüne uygun olarak tasarlanır.

  • Dudaklardaki eşitsizliği giderme
  • Dudakları büyütme
  • Dudak çizgisi oluşturma
  • Gülüş estetiği yaratma

Gibi durumlar için dudaklara dolgu işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Üst ve alt dudaklara uygulanabileceği gibi tek bir bölge için de işlem yapılabilir.

Nazolabial Dolgu Nasıl Yapılır?

Nazolabial dolgu işlemi burun ve dudaklar arasında oluşan bölgedeki kırışıklıkların giderilmesi için yapılmaktadır. Uzman bir hekim tarafından doğru noktalara dolgu yapıldığında buradaki çökükler giderilmekte ve özellikle daha öz güvenli gülmek mümkün olabilmektedir.

Çene-Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene-jawline dolgu işlemi oldukça yaygın olarak yapılan bir işlemdir.

  • Çeneyi uzatmak erkeklerde ve kadınlarda yüze uygun bir çene hattı elde etmek
  • Gıdı bölgesinin görünümünü azaltmak
  • Daha keskin görünüme sahip olmak

Gibi faktörler ile jawline dolgusu yapılabilir. Dolgu uygulamaları çene hattı için erkekler ve kadınlarda farklı yapılmaktadır.

İşlem öncesinde kişinin yüz hatlarına göre uygulama için nasıl bir yöntem izleneceği belirlenmekte daha sonra da kişi için dolgu maddesi bölgeye uygulanmaktadır.

 İşlem acısızdır ve yan etki de kısa süre içerisinde kaybolur.